Няма да вървим към задължителна ваксинация. Това не се прилага

...
Няма да вървим към задължителна ваксинация. Това не се прилага
Коментари Харесай

Кацаров каза задава ли се локдаун и пак отхвърли задължителната ваксинация

Няма да вървим към наложителна имунизация. Това не се ползва на никое място по света. Това заяви на брифинг пред медиите служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

„ Засега не се постанова локдаун”, добави той.

Кацаров разяснява и .

„ Предложени са два типа ограничения - с ваксинационен/ за преболедуване документ и без ограничавания или спомагателни ограничавания и прекъсване на действия. Предложени са и съответни ограничения за учебните заведения, само че на база община, а не област”, разяснява той.

Сертификат за преболедувал ще се издава от одобрени лаборатории.

Решението ще бъде взето на 18 октомври, когато той привиква изключително съвещание на уголемен състав на експертния съвет по епидемиология. Заповедта за новите ограничения ще бъде издадена идната седмица.

Възложил съм да бъдат закупени 1 милион антигенни проби, които ще бъдат за сметка на страната. Тестовете ще бъдат осъществявани в някои от сертифицираните лаборатории, с цел да може да се издаде документ, това е тъй наречените "зелен " документ ".

Самият тест ще е безвъзмезден, само че вземането на тестът ще се заплаща. Сертификатът ще важи "48 часа след антигенен тест и 72 часа след PCR тест”, посочи Кацаров.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР