Няма да сложа подписа си под т.нар. меморандум, предложен от

...
Няма да сложа подписа си под т.нар. меморандум, предложен от
Коментари Харесай

Мария Габриел: Няма да сложа подписа си под меморандума ПП-ДБ

Няма да сложа подписа си под така наречен меморандум, препоръчан от ПП-ДБ. Този еднолично направен документ е опит за политическа търговия и е в цялостно несъгласие с българската Конституция.


Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в изказване довечера, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Този документ, съобщи Габриел, предлага 2 политически сили да се спогодят в безусловно несъгласие с демокрацията, правовата страна и европейските полезности за делба на служи, регулатори и правосъдна система. Прочитът на вицепремиера е, че ПП-ДБ слагат ултиматум на ГЕРБ-СДС и вършат опит да трансформират закони съгласно партийните си ползи. Цели се преодоляване на самостоятелната правосъдна система, добави още Габриел.

Две седмици преди ротацията през март, Мария Габриел попита за какво сходен документ не е бил подписан още през месец юни.

Това е саботиране на процеса на диалозите и е демонстрация на всичко друго, само че не и предпочитание за продължаваме на взаимното ръководство, сподели още Габриел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР