Няма да се затвори нито един плаж заради замърсяване.“ Това

...
Няма да се затвори нито един плаж заради замърсяване.“ Това
Коментари Харесай

Здравният министър пред bTV: Няма да се затвори нито един плаж заради замърсяване

„ Няма да се затвори нито един плаж поради замърсяване. “ Това разгласи в ефира на bTV здравният министър проф. доктор Христо Хинков, откакто в Украйна бе взривен язовир.

Министерство на здравеопазването в Украйна оповестява за нараснала микробиологична интензивност по повърхността на черноморската вода

Той изясни, че морската вода не е изобщо удобна вода за рисковите микроорганозми, а тежки метали се утаяват много преди да стигнат до нашето крайбрежие.

„ През тази година няма да се затвори нито един плаж поради замърсяване това можем да кажем даже и след този случай с язовира. Ако има замърсяване от тежки метали, те са утаяват надалеч преди да стигнат нашето крайбрежие, а тези са рисковите в действителност и те могат да покачат радиационния декор, тъй че съгласно експертите за България в действителност няма никаква заплаха “, сподели той.

Министерство на околната среда и водите дефинира спомагателни пунктове за мониторинг на водите

Хинков изясни, че се вършат и задоволително измервания за рискови микроорганизми.

„ Всеки мониторинг се организира по избран график и преди всеки сезон се стартира с взимане на проби, като по-късно два пъти месечно се вършат повторни проби. По този метод се управляват съществени индикатори за водата - ешерихия коли и ентерококи, които са  замърсители. От всичките данни, които събрах и от РЗИ варна и от сътрудниците в министерството,  категорични са, че няма никакви промени в замърсяването с тези индикатори, които мерим. Освен това от нашето министерство се мери и радиационният декор, при който няма отклонения също “, добави здравният министър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР