Няма да се впускаме в официалната трактовка и описанието им.

...
Няма да се впускаме в официалната трактовка и описанието им.
Коментари Харесай

Света гора крие страшна загадка! Стенописи предвещават Апокалипсис

Няма да се впускаме в формалната трактовка и описанието им. По-интересна е какво самите монаси описват за тях. Работата е там, че върху „ апокалиптичните “ стенописи са изобразени освен следствията от нуклеарен гърмеж, само че даже и същински танкове и други типове модерно военно оръжие, за които преди пет века никой даже не е чувал!

За първи път на този факт обръща внимание не някой различен, а Адолф Хитлер. От формалната история е известно, че през 1941 година, когато Атон е причислен към Германия,полуостровът е посетен от немски офицери. Именно тогава се заражда ползата на Хитлер и на обществото „ Аненербе “ към античните стенописи в манастира „ Дионисиат “, върху които са видяни странни изображения. Оттогава жителите на Атон назовават това най-голямата мистерия на Света гора.

Съдете сами: върху фреските, които са на няколко века, се вижда гърмеж от атомна бомба, изображение на бомбено укритие, както и нещо, напомнящо огнехвъргачки и даже самолети изтребители. Освен това откриватели откриват върху фреските мистериозен „ галактически лъч “, който към момента е незнаен на науката. Точността на изображенията поразява немските офицери, само че не са открити никакви пояснения на загадъчните изображения.
От наличните стенописи, илюстриращи Откровението на Йоан Богослов, осмата сцена е може би най-интересна
Отгоре се вижда тръбящ ангел, а в центъра – нещо като бунар, наподобяващ на бомбено укритие, от който излиза дирек пушек с човешки лик. Стълбът има елементарно разпознаваемата форма на „ нуклеарна гъба “, която се образува при гърмежа на атомна бомба. От небето падат голям брой крилати чудовища с опашки на скорпиони.
Ето и откъс от „ Апокалипсис “, който илюстрира сцената:
„ И като затръби петият ангел, видях една звезда паднала на земята от небето, на която се даде ключът от бездънната пропаст; 2…и пушек се издигна от пропастта, и слънцето и въздухът потъмняха от дима, и от дима излязоха скакалци по земята; и даде им се мощ, както е силата, що имат земните скорпии “.

За какво става дума? За нуклеарен гърмеж или за рухване на астероид? А може би за изригване на супервулкан? Остава единствено да гадаем…
Серията стенописи, изобразяващи Апокалипсиса, приключва с 21-ва сцена, на която е показан Новият Йерусалим:
„ Видях и светия град, новия Йерусалим, да слиза из небето от Бога, подготвен като булка украсена за мъжа си “.

Трактовките на текста на „ Откровението “ са безчет. Някои считат, че това е знамение, различен – че е изложение на предишното и сегашното (в миг от живота на пророка), трети вижда в тези текстове и изображения извънредно религиозни претекстове. Всеки самичък взема решение коя да избере.

Източник: popantofi.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР