Няма да се вдигат заплатите на служителите в Зоологическата градина

...
Няма да се вдигат заплатите на служителите в Зоологическата градина
Коментари Харесай

Приходите в зоопарка скочили с 14%

Няма да се подвигат заплатите на чиновниците в Зоологическата градина в София. Това стана ясно след разглеждане на отчета на зам.-кмета Йоанна Христова – Изменение на фонд работна заплата за 2018г. в границите на одобрения годишен проект за сметка на предстоящи икономии по §1016-„ Вода, горива и сила “ в бюджета на общинско дружество (ОП) „ Зоологическа градина София “ в две комисии на СОС. Обсъждането беше в комисията по екология и бюджет и финанси.

Въпреки че има растеж на приходите с 14% заплатите няма да се вдигнат, тъй като щяло да има неравнопоставеност с другите общински предприятия, сметят в комесиите.

От екологията предложиха на шефа на зоопарка ландшафтен арх. Добромир Бориславов самичък да вдигне заплатите, а след нова година в проектобюджета да има завишаване. На тази перпоръка обаче се опълчи зам.-кметът фо финанси Дончо Барбалов. Той имаше негативно мнение точно поради възможната неравнопоставенсот.

В комисията по финанси и бюджет се прегледа и осъществяването на бюджета, където са събрани много средства от такса битови боклуци и налог на недвижими парцели. Не липсваха и рецензии от страна на членовете на групата на Българска социалистическа партия. Според тях има неприятно осъществяване на някои от перата, като да вземем за пример за транспортна инфраструктура осъществяването е на 70%, а озеленяването е на 87%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР