Няма да се стигне до високите цени на газа от

...
Няма да се стигне до високите цени на газа от
Коментари Харесай

Икономист: Няма да се стигне до високите цени на газа от лятото

Няма да се стигне до високите цени на газа от лятото. Всички газохранилища в Европа са цялостни, нови съоръжения за регазификация непрекъснато се откриват. Не чакам никога тежка зима. Вероятно ще има проблеми през идната, само че сега няма наклонност към шокови поскъпвания. Това сподели икономистът Евгений Кънев за " Твоят ден`` по NOVANews.

По думите му 30% повишаване на газа е поради скъпата суровина в Чирен. " Америка запълни дупката в търсенето, отворена от съветския газ. 70% се е нараснал американския газ към Европа. Цената на газа може да бъде проблем, в случай че коронавирус рецесията в Китай се задълбочи и стопанската система им влезе в криза. А това ще понижи търсенето на газ. Международната адвокатска фирма, която поучава България, е повода да не приемем изискванията на " Газпром ". Сегашното служебно държавно управление прави всичко допустимо да утежни ситуацията ни и да ни изкара неизрядни ", съобщи той.

Икономистът Михаил Кръстев счита, че ни чака задълбочаване на енергийната рецесия. " Можем да чакаме не просто студена, само че и тежка енергийна зима. Това ще се отрази и на цялата 2023 година Очевидно ще се озовем в обстановка на арбитраж с " Газпром ". Можем единствено да се надяваме да бъдем показани на устойчиво юридическо равнище ", уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР