Няма да се сменят машини, ако се наложи в деня

...
Няма да се сменят машини, ако се наложи в деня
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Няма да се сменят машини в деня на изборите

Няма да се сменят машини, в случай че се наложи в деня на изборите. Това сподели на конференция представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .  " Ако дадена машина по някаква причина не работи и не е щета, която може да бъде отстранена, ще се осведоми ЦИК. Тя ще взема решение да се минава на гласоподаване с хартиени бюлетини ", изясни тя.

" Машини отвън тези, които по лист се дават на " Сиела Норма ", няма да пътуват и няма да се намират в страната. Ако се намират разнообразни от тези машини, то те би трябвало да бъдат арестувани ", добави Матева.

6624 кандидат-депутатите на тези избори. 

Цветозар Томов посочи, че 6 602 000 са гласоподавателите, които имат право да дадат своя избор. В изборния ден описите ще може да се дописват. 11 013 са машините за гласоподаване в страната и в чужбина на парламентарните избори на 2 октомври - 10 474 в страната, 539 в чужбина.

По думите му организацията на идните избори протича обикновено, като хартиените бюлетини към този момент са изпратени, по този начин и машините за гласоподаване в чужбина.

От на следващия ден ще стартира разпращането на машините за секциите в страната. 

Отпечатани са близо 8 милиона хартиени бюлетини при положение на техническа нередовност на някои от машините. Във всички секции ще има и хартиени бюлетини, те ще се употребяват при зародил проблем. 

От ЦИК чакат доста да се улесни приемането на протоколите от секциите зад граница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР