Няма да се случи нищо съществено, ако отново не се

...
Няма да се случи нищо съществено, ако отново не се
Коментари Харесай

Дацов: Ако продължи да расте дефицитът, може да се наложи взимане на нов дълг

Няма да се случи нищо значително, в случай че още веднъж не се одобри бюджет, като се изключи че това ще се отрази политически върху имиджа на страната. Просто ще влезем в процедура по неприет бюджет. Това съобщи в ефира на предаването " Денят онлайн " по Nova News финансистът Любомир Дацов.

Той обясни, че огромният проблем би бил, в случай че не бъде признат бюджет и в това време продължи да пораства бюджетният недостиг. Тогава, по думите на специалиста, може да се наложи да се тегли нов дълг. В противоположен случай финансовото министерство " стопира да заплаща ".

Народното събрание може да вземе решение за изтегляне на нов дълг, без да е належащо да е признат бюджетът. Министерски съвет просто би трябвало да внесе такова искане в частта " Дълг " към бюджета, изясни Дацов.

Финансистът добави още, че заложеният недостиг от 6,4% в бюджета на служебния кабинет е в прорез със закона, защото и националното, и европейското законодателство изискват оптималното равнище на недостига да бъде 3 %.

Дацов изрече мнението, че първоначално е имало някакъв късмет за постоянно държавно управление, само че в последните дни тези шансове са спаднали доста.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР