Няма да се състави правителство и в тази ситуация е

...
Няма да се състави правителство и в тази ситуация е
Коментари Харесай

Петър Витанов: По-добре да не се състави кабинет, това е пазаруване

" Няма да се сформира държавно управление и в тази обстановка е по-добре да не се сформира ". Това изрично съобщи пред БНР евродепутатът от БСП/Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов часове преди номинираният за министър председател Асен Василев да върне изпълнен или не мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

Витанов изрази отрицание от протичащото се в последните дни. " Това е недемократичен метод, който няма нищо общо с практиката в европейските страни. На някого може да му се коства обикновено да търси по подобен метод поддръжка, само че това е пар екселанс извършване на покупки ", безапелационен е Витанов.

Според него методът, по който Кирил Петков и Асен Василев се пробват да съберат поддръжка за ново държавно управление, би отблъснал огромна част от хората, които желаят да вземат участие в един политически развой. Това ще рефлектира и върху изборите, ще видите, изясни Витанов.

Той даде образец с резултатите от частичните локални избори в разнообразни райони на страната, на които имаше доста ниска изборна интензивност. По думите му Българска социалистическа партия е основала чувство, че желае да взе участие непременно във властта, което отблъсква гласоподавателите ѝ.

" Не виждам по какъв начин с това болшинство може да има стабилно ръководство. Невъзможно е. По-нормалното е да се отиде на избори, само че Българска социалистическа партия да има явен образ, а не червени гъвкави линии ", сподели Витанов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР