„Няма да се поддадем на рекет", заяви премиерът„От „Газпром” са

...
„Няма да се поддадем на рекет", заяви премиерът„От „Газпром” са
Коментари Харесай

Петков: Няма да се намалява подаването на газ към потребителите

„ Няма да се поддадем на рекет ", съобщи министър председателят

„ От „ Газпром” са декларирали своето желание за прекъсване на доставките на газ. Българското държавно управление е квалифицирано за този сюжет. Няма да има понижаване на подаването на газ към консуматорите по никакъв метод ".Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на днешното съвещание на Министерския съвет, съобщи Nova.bg.

„ Министерството на енергетиката има явен проект за деяние, в това число и подготвен проект за доставки от различни източници ",каза още той.

По думите му прекъсването на газ от страна на „ Газпром” е „ жестоко нарушаване на договорите и е шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито парите на българите ". „ Ние няма да се поддадем на сходен рекет ", безапелационен беше министър председателят.

„ България също преглежда всички контракти с „ Газпром”, в това число и такъвза пренос през нашата страна, тъй като едностранно деяние на изнудване е недопустимо”, уточни той.

„ След милиардите, изхарчени за „ Турски поток”, виждаме политиката на ГЕРБ до каква степен ни докара. Да, нямаме три милиарда в хазната и нямаме диверсификация, само че имаме джип на „ Аркад” в гаража на госпожа Арнаудова”, разяснява още Кирил Петков.

Той заяви, че тази заран е разговарял с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис, който е удостоверил, че всичко по газовата връзка върви по проект и през юнифизическото ѝ осъществяване ще бъде реалност. „ Едновременно с това той удостовери общи дейности за диверсификация през полутечен газ”, добави Петков.

„ Говорих и с госпожа Фон дер Лайен, която сподели, че едностранно нарушение на контракта сред „ Газпром” и Българияне е проблем единствено на България. Това е проблем на целия Европейски Съюз и ответните дейности ще бъдат общи. Планът е налице, европейският отговор ще бъде налице, подготвени сме с точните стъпки за всички алтернативи”, увери министър председателят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР