Няма да се опитвам, няма да правя, а и нямам

...
Няма да се опитвам, няма да правя, а и нямам
Коментари Харесай

Премиерът: Няма да се опитвам, няма да правя, а и нямам право сам да правя договорки със Северна Македония

Няма да се пробвам, няма да върша, а и нямам право самичък да върша сделки с РСМ, разгласи през днешния ден на блиц-контрола в Народното събрание министър председателят Кирил Петков.

Ситуацията в Украйна направи проблема със Северна Македония още по-деликатен, уточни той.

Петков отговори на въпрос от народния представител от Движение за права и свободи Йордан Цонев, който изиска от премиера да даде информация за това дали се пробва самичък да реши въпроса с присъединението на югозападната ни съседка към Европейския съюз. 

„ Западните Балкани също са район под риск. Сигурността на Западните Балкани е от голяма значимост за българската страна. С огромна отговорност би трябвало да подходим към тези решения “, уточни Петков, представен от вести.бг. 

Той увери, че партиите от ръководството прецизно съблюдават подписаното сред тях съдружно съглашение, в това число в частта му за българската позиция за Република Северна Македония. 

„ Аз, като министър-председател, по никакъв метод нямам правото, нито ще се пробвам да върша каквито и да било сделки. Имаме рамкова позиция, имаме декларация и всяко едно решение би трябвало да се случи с цялостно обединяване, освен на ръководещата коалиция, само че и на опозицията. Като нация би трябвало дружно да го решим, всички би трябвало да сме обединени към това решение “, разяснява още министър председателят. 

Няма да бъде взето решение по тематиката без глобата на Народното събрание, увери Кирил Петков. 

„ Хубавата вест от през вчерашния ден е, че Европейската комисия съобщи, че те са подготвени да бъдат поръчител през преговорната рамка на правата на българите в Северна Македония “, добави министър-председателят. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР