Няма да се лъжем, ще казваме само истината. С тази

...
Няма да се лъжем, ще казваме само истината. С тази
Коментари Харесай

Министър Денков прочете приказка на малчуганите от столична детска градина

" Няма да се лъжем, ще споделяме единствено истината ". С тази поука министърът на образованието и науката акад. Николай Денков приключи приказката " Ежко Бежко и Баба Меца “ от Ран Босилек. Той я чете пред малчугани в столичната 117-а детска градина " Надежда “ в границите на самодейността " Походът на книгите " на Асоциация " Българска книга “ (АБК).

След приказката министърът зададе на децата няколко гатанки в рими, с които те се оправиха чудесно. Всички в един глас отгатнаха по какъв начин приключва обичаната гатанка на акад. Денков: " И най-после с деликатност най-голяма буди ме целувката на …мама “.

Децата поздравиха госта с ария за шарената брошура, прочетоха му легенда и играха куклено зрелище за Косе Босе и Кума Лиса.

Чрез " Походът на книгите “ уредниците от АБК желаят да разпространяват четенето измежду децата и да оказват помощ за превъзмогване на функционалната неначетеност измежду тях. Тазгодишното издание на самодейността стартира от Столичната библиотека на Международния ден на детската книга – 2 април, и ще завърши в Деня на книгата и авторското право – 23 април. В похода още веднъж се включват известни персони, които четат на децата в цялата страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР