Няма да се инкриминира или забрани споделеното пътуване. Това заяви

...
Няма да се инкриминира или забрани споделеното пътуване. Това заяви
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма да се инкриминира споделеното пътуване

Няма да се инкриминира или забрани споделеното пътешестване. Това съобщи зам.-председателят на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия в Народно събрание Станислав Иванов на брифинг във връзка измененията в Наказателния кодекс, касаещи нерегламентираните транспорти на пасажери.

"Споделеното пътешестване е когато водач реши да предложения другар за делене на средствата за гориво. Но ние сме записали престъпните случаи, в които има заплащане за пътуването ", добави още той.

Зачестяват сигналите за нерегламентиран таксиметров транспорт в Русенско

"Ако един рейс пътува от Хасково до Берлин, в избран ден и час, това не е споделено пътешестване, а авансово уговорено пътешестване против възнаграждение. Разделянето на средства за гориво е друго от закупуване на билети и възнаграждение за услуга ", разкри Иванов.

"Пътниците, платили за нерегламентиран транспорт, не могат да получат застраховка при злополука ", добави зам.-председателят на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия в Народно събрание.

"10 години затвор ще е наказването при повторност на закононарушението. Това ще е наказването и при по-високи суми, събирани от клиенти ", сподели още Иванов.

"1/6 от наказателните постановления към автобусни водачи за 2019 година са били точно поради нерегламентирани транспорти. За 2019 година към 100 превозвача са били глобени за нерегламентиран транспорт на пасажери. 200 000 лева са събрани единствено от наказателните пострановления за подобен вид нарушавания. 2000 лева е санкцията за противозаконен транспорт на пасажери ", приключи зам.-председателят на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия в Народно събрание Станислав Иванов.

Министерски съвет при промени в Закона за автомобилните транспорти

Припомняме, че затвор от три до пет години за "нерегламентиран публичен превоз " на пасажери оферират депутати от ГЕРБ. 15 народни представители внесоха промени в Наказателния кодекс, по силата на които всеки, който транспортира пасажери без съответните разрешителни, регистрация и лиценз, ще бъде осъден със затвор и лишаване на транспортното средство.

В случай на породени обилни вреди на пасажерите или получени непозволено приходи, лишаването от независимост може да е от пет до 10 години, като се дължи и санкция в размер на от 5000 до 10 000 лева Според депутатите плануваните административни наказания не могат да спрат този тип пътешестване, а незаконният транспорт води до деформиране на конкуренцията на пазара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР