Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация. Това заяви

...
Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация. Това заяви
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация

Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” ръководителят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

„ Демократична България има много уравновесена и виновна позиция по претенциите на ПП-ДБ. Сякаш този проблем с желанието на премиера да продължи с качеството си на вицепремиер и външен министър в началото изглеждаше като персонално, а се облече и в партиен подтекст ”, съобщи Желязков.

Той дефинира като „ нежелателна ” опцията да се вършат избори в края на годината, след втората ротация. „ Това е нашето схващане – минимални промени, в случай че би трябвало въобще да има промени, тъй като би трябвало да има резистентност ”, съобщи Желязков.

„ Външният министър сега би трябвало да продължи да съвместява тези функционалности, тъй като външнополитическата активност сега е сполучлива. След 9 месеца още веднъж да има същото катурване е безусловно нелогично за една консервативна система, каквато е Министерство на външните работи ”, добави Желязков.

По думите му радикални промени по обособените министерства не са в полза на страната. „ Искаме оптимално по-малко разтърсвания в изпълнителната власт, предвид на желанието изпълнителната власт да бъде задоволително устойчива, за извършва целите ”, добави ръководителят на Народното събрание.

Според Желязков Министерство на външните работи е с най-високи индикатори по знаците за осъществяване на управническите политики. Председателят на Народно събрание оцени като избирателен ход желанието на ПП-ДБ да получат поста на външен министър, предвид на идните избори за Европейски парламент.  „ По-скоро  ултиматумът идва от тяхна страна, до момента в който ние заявяваме, че в случай че ще вършим избори, най-хубавият миг ще бъде дружно с европейските ”, съобщи Желязков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР