Няма да приемем, а и хората няма да приемат, действия

...
Няма да приемем, а и хората няма да приемат, действия
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Няма да приемем действия, които не предвиждат увеличение на заплатите

Няма да приемем, а и хората няма да одобряват, дейности в идващите няколко месеца, които не плануват нарастване на заплатите. Готови сме на всевъзможен тип протестни и протестни дейности. Не тъй като ние го желаеме, а тъй като хората изпод ни го споделят доста ясно, заяви пред публицисти в курорта Минерални бани президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров, оповестява Българска телеграфна агенция.

Цените не престават да порастват. Вярно е, че инфлацията пада, само че това е на годишна база, разясни Димитров.

Ще продължаваме да настояваме за минимална работна заплата 850 лв. от първи юли, макар позицията на работодателите от тристранния съвет през вчерашния ден, уточни още синдикалистът. Според него удължаването на Закона за бюджета би трябвало да бъде признато допустимо най-бързо, с цел да могат пенсионерите да получат 12-процентното нарастване.

Възможно е сегашният парламент да одобри Бюджет 2023, преди вероятно да бъде разхлабен, счита още Димитров. Най-черният сюжет е бюджет за тази година да не бъде признат, да няма парламент, а удължителният период на бюджета от 2022 година да изтече. Тогава страната ще мине в режим на свободно рухване, сподели още Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР