Няма да правим коалиция с нито една партия. Има такъв

...
Няма да правим коалиция с нито една партия. Има такъв
Коментари Харесай

ИТН представя предложенията си за кабинет: Няма да правим коалиция с нито една партия

" Няма да вършим коалиция с нито една партия. " ИТН " ще вземе мандата и ще показа собствен състав и конструкция на кабинет ”.Това разгласи водачът на " ИТН " Слави Трифонов в първия си коментар за изборния резултат. При преброени малко над 95% от изборните протоколи партия та му е втора политическа мощ, водена с 0.25% от коалиция та ГЕРБ-СДС.

Трифонов показа и предлагането си за кабинет. За министър на стопанската система е поканен Любомир Дацов, за министър на образованието - Наталия Митева, на енергетиката - Красимир Ненов. Велислава Петрова е препоръчана за министър на опазването на здравето, а Михаела Лашова - за министър на районното развиване и благоустройството. Предложение за министър на превоза, осведомителните технологии и известията е Христо Алексиев, а за министър на туризма - Ивайло Кожухаров. Пламен Абровски е предлагането за министър на земеделието, храните и горите. За министър на защитата от " ИТН " предлагат Теодора Генчовска. Лилия Иванова пък е препоръчана за министър на труда, обществената и демографската политика. За министър на културата Трифонов предлага да бъде издигната Станислава Армутлиева. Според проекта на Има Такъв Народ правораздаването ще бъде поето от Петър Илиев.

Да се включат в кабинета са били поканени служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, само че те са отказали, заяви още Трифонов.

“Мина значително време, откогато разгласих, че ще върша политически план. Оттогава до момента чух и прочетох всевъзможни неща за себе си - че ще върша внушения,фантазии, неистини, всевъзможни нелепости. От толкоз доста години съм в общественото пространство и съм влизал в домовете си. През всичките тези години с моите сътрудници реализирахме редица дела, организирахме и доста борби. Всичко беше пред вашите очи. Изумява ме това, че хората към момента не схващат какво вършим с нашите сътрудници. Винаги сме правили едно и също - това, което ни повелява моралът, законът и професионализмът ”, съобщи Трифонов.

Той напомни, че преди 6 години с екипа му предизвикаха референдум за промяна на политическата система. Според Трифонов още тогава е било ясно, че настоящата система генерира неправда и създава аморални и недостойни хора в политиката.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР