Няма да позволя алабализми за Крайбрежната алея Капитан Георги Георгиев

...
Няма да позволя алабализми за Крайбрежната алея Капитан Георги Георгиев
Коментари Харесай

Кметът на Морската столица с ново 20 за Крайбрежната алея

Няма да разреша алабализми за Крайбрежната алея " Капитан Георги Георгиев " на гърба на варненци. Необходима е необятна социална полемика за статута на алеята и нейното облагородяване.

Това съобщи пред медии кметът на Варна Иван Портних. По думите му решенията на регионалните шефове - ту за затваряне на част от нея за придвижване на коли, ту за анулация на тази заповед, са политически заигравания с упованията на варненци.

" Това не е работа в полза на хората, а подаване на топката с политически цели ", разяснява кметът и добави, че това е заиграване с упованията на хората.

Той дефинира частичното затваряне на алеята за коли от Рибарския плаж до Втора буна като " нещо несериозно ".

Иван Портних съобщи, че ще заяви позицията си по тематиката след приключването на инспекцията по проблема с Алея първа, предоставена от министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Резултатите от нея би трябвало да станат ясно до дни.

По думите му контактната зона на варненци с морето е извънредно дребна, по тази причина е отворена зоната на пристанището.

Той предложи да се отвори необятна социална полемика за алеята и жителите да бъдат осведомени с всички планове и капиталови планове за Крайбрежната алея.

" Публично и намерено да стане ясно кой какво предлага, кой какво поддържа, какви са визиите на тази значима за всички варненци зона ", сподели още Портних.

" Варна заслужава да има една красива и добре устроена контактна зона с морето, където варненци и гостите на града да се усещат пълноценно, по тази причина въпросът би трябвало да се реши по-комплексно ", добави кметът.

Според Кадастъра секторът от басейн " Приморски " до Рибарския плаж, който е неразрешен за коли от години, е общински. В тази връзка варненският градоначалник съобщи, че е " налагал забрани, където е допустимо ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР