Няма да позволим да има повишение на цената на тока,

...
Няма да позволим да има повишение на цената на тока,
Коментари Харесай

Николай Денков: Ще се запази цената на тока за битовите потребители до средата на 2024 г.

Няма да позволим да има покачване на цената на тока, каквито терзания се изричат в обществото. Това съобщи преди началото на днешното държавно съвещание министър-председателят акад. Николай Денков.

" Искам да уверя всички български жители, че това няма да се случи. Предвиден е модел на ценообразуване, който ще резервира цената на битовите консуматори доникъде на 2024 година. Ако по-късно се постанова смяна, тя няма да е повече от няколко %. Няма да позволим да има покачване на цената на тока, каквито терзания се чуха. Надявам се Народно събрание да одобри всички законопроекти, с цел да нямаме повече трудности пред довършваното на този стадий по ПВУ ", сподели още министър-председателят.

Кабинетът следва да утвърди годишните планове на сметката за средствата от Европейския съюз на Националния фонд за 2023 година.

Проект на разпореждане за одобрение на спомагателен трансфер по бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2023 година също е част от дневния ред на съвещанието. Правителството ще разиска още добави разноски по бюджетите на няколко министерства.

Очаква се още държавното управление да добави наредбата за Единната осведомителна система за противопоставяне на престъпността.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1783279335421929
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР