Няма да повярвате, но тъкмо както пуснаха парното, от столичното

...
Няма да повярвате, но тъкмо както пуснаха парното, от столичното
Коментари Харесай

Новите цени на Топлофикация: ръка, крак, бъбрек и жертвоприношение на девица

Няма да повярвате, само че таман както пуснаха парното, от столичното топло пуснаха и изравнителни сметки на изравнителните сметки. 

Какво е това ли? Нещо като ремонт на ремонта. Апартаментите, които са протестирали базите, са били преизчислени, сумите им са били понижени и тези пари са били разпределени на съседите им. Демек, заплаща се още – и този път е нещо, което сигурно не си употребил и идва със забавяне. Какво казваш? Че не можеш да си направиш сметка на фамилния бюджет? Я, ти по-добре, вместо да философстваш, отивай да си намериш втора работа, че и трета. 

Честито. Те, топлофикацистите имат едни пари да си взимат и ще ги вземат от кой им падне. 

Ваня искаше всички комунални услуги да отидели в общински ръце…


Помислете го това, осмислете го добре. Всички комунални услуги да са като Топлофикация – в общински ръце, със същата „ отговорност “ и отчетност, и каквото ти кажат – това е, без да можеш да протестираш. И цените – по какъв начин им дойдат. 


Но да зарежем неосъществените фантазии на неосъществените чегевари и да се съсредоточим към наличния значителен проблем с общинското сдружение за „ дране на кожи “, радостно наречено топлофикация. 

Защо ни пуснаха парното в събота и неделя, когато на открито още можеш по тениска да се разхождаш денем? Някои споделят, тъй като междинните температури са паднали. Аз персонално имам друго съмнение – тъй като им трябват кинти… по този начин де – изборите минаха, а аз персонално от дълго време имам вяра на слуховете, че топлофикация цялостни неедна партийна каса. Те тия покупки на гласове и реклами, и „ услуги “ на тоя и оня… да не са без пари? Не са. 

Ето едно друго мое съмнение:

Колкото и да пестите и да мръзнете, най-после те ще си вземат парите, които са планували да си вземат, по този начин или другояче. Ще кажат: войната в Украйна, цените на газа, назадничав Меркурий, не им е излязъл пасиансът, по тази причина – НОВАТА цена по 300%. Ако и по този начин не излиза… 400%; или колкото цената на диамантите, колкото там им би трябвало. Накрая ще преизчислят и ще си довземат с изравнителна сметка на изравнителната сметка. 

Те ще си „ избият “ парите, не ги мислете. 


Шегата – настрани. Как е допустимо сдружение, което е АБСОЛЮТЕН монополист, което даже е задължило клиенти, които не му употребяват услугите, да му заплащат, все да е на загуба? 

Наистина? 

И на вас ли две думи ви се въртят в главите: „ несръчност “ и „ машинация “? И вие ли се чудите коя от двете да си изберете? 

Т.нар. „ сградна апаратура “ принуждава всеки, през чийто дом минават тръбите на монополиста, да им заплаща наем – 50  лв., даже да не употребява парно. Не е зле, нали? 

Да, вярно сте разбрали – не те на притежателя на апартамент да заплащат наем, че му употребяват пространството в жилището, а той – на тях. Преди време имаше консуматори, които ги осъдиха ТЕ да заплащат наем за тези тръби, само че се усетиха небрежно и смениха закона в тяхна изгода. Сега „ колят и бесят “. Ако пожелаят новите цени да са ръка, крайник, бъбрек и жертвоприношение на девственица, ще би трябвало да се замислите... да се съберете с по-бавно бягащите и беззащитни членове на фамилията и да теглите чоп. „ Законодателят “ до момента се е погрижил добре да отбрани интереса на топлофикацистите. 

Има консуматори, които живеят на високи етажи, те и съседите им са си спрели парното и толкоз нависоко топлото в тръбите не е стигало от години. Но ги принуждават да заплащат по 50 лева „ сградна апаратура “ все пак. Такъв е законът! Ако откажат – лихви, съд, съдия-изпълните, полиция, списък на имуществото и „ благодарим доста на потребителите си! “ 

Да обобщим: безспорен монополист; принуждават даже хора, които не им употребяват услугата, да им заплащат по 50 лева всеки месец за „ апаратура “ и изцяло студени тръби, които даже пречат на притежателите на жилища; дефинират си цените по необикновен комплициран и непрогледен принцип; приходите им са великански, но…

… все излизат на загуба и им се постанова да подвигат цените още. 

Мда… 

ТЕЗИ трябваше да са централен фокус във всички предизборни стратегии и платформи. За страдание, аз чух единствено Терзиев да афишира, че ще се заеме с „ проблемите в Топлофикация “.Радвам се, само че щях да се развеселявам повече, в случай че беше наблегнато още повече на тематиката. 

Сега очаквам резултати от „ заемането с казуса “, тъй като парадоксът, в който са ни сложили едни топлофикационни талибани („ талибани “ на пущун значи „ възпитаници, студенти “ … успокой се, топлофикационен талибан!), е цялостен, безнадежден, рисков и заплашва здравето и живота на хиляди хора всяка година – които не могат да си заплащат сметките, стопират си парното, мръзнат, разболяват се и… сещате се. 

А към това – като сложим и другите „ бонуси “ от досегашното ръководство на София – и картинката със здравето на хората става напълно черна. Имам поради отровния въздух, да. 

Чакаме резултатите, желая да кажа. Честито за успеха и по този начин нататък, Терзиев, само че топлата вода с цена на диаманти към този момент потече към радиаторите ни. Тик-так, тик-так... няма време.

________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР