Няма да подпиша затварянето за реконструкция на Бетонния мост, докато

...
Няма да подпиша затварянето за реконструкция на Бетонния мост, докато
Коментари Харесай

Готвят споразумение с „Трейс” за ремонта на Бетонния мост, Общината няма да го затвори без него

„ Няма да подпиша затварянето за реорганизация на Бетонния мост, до момента в който не бъдат изпълнени всички условия на Община Пловдив ”, съобщи изрично зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.  
Прочетете още
Темата за Бетонния мост се трансформира и в съществена на всички политически сили в Пловдив, поради предизборната акция. На идната сесия на Общинския съвет ще се гледат две оферти, които са за недопускането на затварянето на Бетонния мост в този миг.

Райчев съобщи, че на всички диалози с НКЖИ са поставяни точни и ясно условия от страна на Община Пловдив, които са първо да се пусне  напълно за придвижване бул. „ Христо Ботев ”, бул. „ Руски ”, ул. „ Иван Вазов. Също по този начин да има подготвен механически план за цялостната реорганизация на мост, а и най-важното – да има компания реализатор за ремонта на моста. Трябва да се реши и казуса с парцели на БДЖ от южната страна до стадион „ Тодор Диев ”.  Община Пловдив би трябвало да ги получи безплатно, с цел да може да разшири улицата там.

„ Имайте поради, че съглашението от 2018 година сред НКЖИ и Община Пловдив бе мостът да бъде опустошен. Ние успяхме да го спасим, като подписахме  ново съглашение оборудването да бъде ремонтирано и повдигнато ”, сподели Райчев.

В момента в поръчката за пробива на Централна гара попада само разрушаването на моста, само че не и реконструкцията му. Обявена социална поръчка от НКЖИ – няма.

Ръководителят на плана инж. Иван Бакалски съобщи, че всички условия ще бъдат изпълнени.

„ До 20 октомври ще приключим бул. „ Христо Ботев ” и ще пуснем бул. „ Руски ”. Техническият план ще бъде възложен на Община Пловдив в цялостната си целокупност.  Изготвя се съглашението с компанията реализатор „ Трейс холд груп ”, което ще бъде към поръчката за пробива на гарата.  То ще бъде за 5 млн. лв. и ще включва дейностите за реорганизация ”, сподели инж. Бакаласки.

По думите му е рисково политическото заиграване с този план, тъй като той е от изключителна значимост, освен за Пловдив, само че и цялата страна. Ако той не  бъде приключен до края на 2024 година, то може да се връщат стотици милиони на Европа.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР