Няма да подкрепим сваляне на ветото на Република Северна Македония

...
Няма да подкрепим сваляне на ветото на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Основната ни грижа е към хората, които не могат да се справят с кризата без държавните мерки 

Няма да подкрепим събаряне на ветото на Република Северна Македония преди да се удовлетвори българският интерес

„При всички положения ще имаме въпроси към КЕВР и към регулаторните органи, с цел да изясним обстановката с цените на топлоенергията. След което обединението ще вземе ограничения.“ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев в предаването „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria.

„Мерките, които приехме във връзка с пенсионерите, на младежите, на фамилиите деца ще бъдат потребни, изключително сега“, добави той.

По думите на Ченчев е значимо, с изключение на плануваните обществени ограничения, да се планува и стопански пакет в помощ на българската стопанска система.

„Ние сме заложили спомагателни 2 милиарда лв., които са планувани в актуализацията на бюджета. Знаем, че без тези ограничения огромна част от българските жители няма да се оправят с рецесията, тъй че главната ни грижа е ориентирана към тях“, разяснява депутатът от левицата.

„За мен тематиката за Република Северна Македония е завършена и тя е завършена по следния метод: ние имаме съдружно съглашение, в което е написано, че до момента в който не се отбрани българския интерес, няма да се прави нищо. Категорично няма да подкрепим събаряне на ветото преди да се удовлетвори българският интерес“, разяснява още Иван Ченчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР