„Няма да подкрепим проектокабинета на Даниел Митов“. Това каза в

...
„Няма да подкрепим проектокабинета на Даниел Митов“. Това каза в
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Няма да подкрепим проектокабинета „Митов“

„ Няма да подкрепим проектокабинета на Даниел Митов “. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов във връзка декларираното желание на Митов да предложения първо на диалози точно Демократична България.

„ Ние през цялата акция обяснявахме с причини за какво би трябвало да си отиде това държавно управление и тази власт. Няма съображение да водим диалози. Не е правилно, че идеологически сме най-близки, тъй като идеологията на ГЕРБ е корупцията, нагласените публични поръчки, тези чекмеджета с кюлчетата. Така че нямаме нищо общо с тяхната идеология и няма никакво съображение да водим диалози “, посочи Атанасов.

Според него е изцяло ясно, че държавното управление, препоръчано от Бойко Борисов, няма да получи нужната поддръжка и на ход ще е идната политическа мощ в Народното събрание – „ ИТН “.

На въпроса какво чака от партията на Слави Трифонов той изясни, че до момента „ Демократична България “ не е водила никакви диалози с техни представители.

На упрека на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че новите партии не са подкрепили препоръчаният то левицата мораториум върху покупко-продажбите и промяна на бордовете от отиващото си държавно управление съпредседателят на Демократична България отговори: „ Дяволът е в детайлите “. Той изясни, че Нинова е пробвала да прокара предлагането дружно с комисията за проверка на ръководството Борисов и след това не е внесла обособена точка, както е дала обещание.

По думите на Атанас Атанасов е доста значимо 45-ото Народно събрание да промени бързо изборните правила поради прогнозите за къс живот на този парламент и предварителни избори. Той посочи, че предпочитано би трябвало да се улесни гласуването в чужбина посредством избор по пощата и повече секции отвън страните в Европейски Съюз, да се намерения за електронно гласоподаване и въвеждане на напълно машинно гласоподаване.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР