Няма да подкрепим предложения проект за бюджет от служебния кабинет.

...
Няма да подкрепим предложения проект за бюджет от служебния кабинет.
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи проектобюджета на служебното правителство

Няма да подкрепим оферти план за бюджет от служебния кабинет. В него има голословни разноски, занижени доходи и е противообществен по своя темперамент. Това разгласи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.   

" Необосновани са 10 милиарда финансови разноски за половин година. Това е много спрямо предвижданите в предишни години, а практиката демонстрира, че те не се изхарчват. Няма аргументация за какви планове са тези разноски. От това перо могат да се понижат разноски, считаме, че те са повишени. Занижени са приходите - по-малко с 1 милиарда от смяната на решението от държавните сдружения да се събира 100% дял. Служебният кабинет планува 50%. При 100% дял, ще имаме 1 милиарда лева от горната страна в бюджета ", сподели Корнелия Нинова. 

Българска социалистическа партия ще се бори да не продължава това най-уязвимите да заплащат цената на рецесиите, уточни още Нинова.  " Ще настояваме увеличението на минималната заплата за работещите небогати от 1 юли на 850 лв., майчинството за втората година да е колкото минималната заплата. Да има и безвъзмездни медикаменти за децата. Всички оферти ще са финансово обосновани от кое място да дойдат приходите за тях. Прави ни усещане, че се залагат харчове по целия ПВУ, без да са планувани доходи. Абсурдно е да няма сигурност, че тези пари ще дойдат до края на годината ", уточни Нинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР