Няма да подкрепим предложението за РСМ Това, което се предлага

...
Няма да подкрепим предложението за РСМ Това, което се предлага
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Има нова коалиция между ПП-нцата, ДБ-нцата, ГЕРБ и ДПС

Няма да подкрепим предлагането за РСМ

Това, което се предлага по проблема с Република Северна Македония е друго от позицията, която всички изразихме на Консултативния съвет по национална сигурност при президента преди няколко месеца.

Това съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, представен от Българска национална телевизия. От групировката няма да поддържат предлагането.

" В момента има нова коалиция сред ПП-нцата, ДБ-нцата, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ние, несъмнено, няма да подкрепим такова нещо. Ние сме пределно ясни. Това, което се предлага, е друго от това, което всички партии, в това число и тия, изразихме като мнение при президента преди няколко месеца. " - съобщи Йорданов.

Премиерът реши да си измие ръцете от Република Северна Македония с Народното събрание, счита Станислав Балабанов от " ИТН ". Той бе безапелационен пред bTV, че няма да гласоподава за френското предложение на РСМ.

" Френското предложение беше огледало на двойнствената политика с всички некачествени хрумвания. Има обещания, че сякаш ще има гаранции ", сподели Балабанов.

Петков след полемиката за Западните Балкани: Сега европейците чакат Народното събрание да даде решението си за РСМ

Той добави, че френското предложение нищо не взема решение. Преди РСМ да бъде пусната в Европейски Съюз те би трябвало да изпълнят контракта за добросъседство и да трансформират конституцията си.

" Тази заран се оформи нова коалиция - Директива за птиците, Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи ", счита Балабанов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР