Няма да подкрепим кабинета на ГЕРБ и ПП-ДБ. Ако бъде

...
Няма да подкрепим кабинета на ГЕРБ и ПП-ДБ. Ако бъде
Коментари Харесай

Нинова: Вместо „Мутри, вън”, се получи „Мутри, вътре”! БСП остава опозиция на тази коалиция

„ Няма да подкрепим кабинета на ГЕРБ и ПП-ДБ. Ако бъде формиран, оставаме в съпротива. ”

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медии в коридорите на Народното събрание.


„ Смятаме, че това едно от най-големите политически изменничества в последните години в българската политическа история. Политическа партия бяха основани, с цел да сменим модела на досегашното ръководство на задкулисие и паралелна страна и вместо „ Мутри, вън ”, се получи „ Мутри, вътре ”. ”, разяснява тя.


По нейните думи това ще е ротационна коалиция на омертата, в която те просто ще си пазят взаимно гърбовете. „ Взаимно ще прикриват това, в което до момента взаимно се упрекваха – едните, че крадат от автомагистралите, а другите, че крадат от договорите за газ. Вече дадоха поръчка, че няма да поддържат събаряне на имунитета на който и да е депутат ”, уточни Нинова.


Тя съобщи още, че на договарянията сред бъдещите съдружни сътрудници не се е чуло по какъв начин ще решат същинските проблеми на хората - стопанска система, неравенства, цени и беднотия. „ Напротив, бюджетът, който са замислили с 3% недостиг значи изрично рязане на обществени разноски. Това беше една от главните разлики посред ни ”, обърна внимание водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова акцентира, че социалистите ще продължат да организират политиките, които за защитавали през последните 7 години и остават единствената партия, която е получавала оферта от Борисов и ГЕРБ да влезе в ръководството няколко пъти и доста кардинално и поредно е отказвала - с всички последствия от това.


„ Можеш да имаш ротация на министър-председател, може да имаш ротация на ръководител на Народното събрание, само че не можеш да имаш ротация на морал в политиката ”, разяснява Нинова.


По думите ѝ е доста значимо да има постоянно държавно управление и непоклатимост, само че това, което се прави сега, е гаранция за още по-голяма неустойчивост и безпорядък върху хаоса. „ Представете си на 9 месеца да сменяш министър-председател, министри, регионални шефове, желаят да променям регулаторни органи, с цел да овладеят страната - това ще блокира още повече България ”, изясни Корнелия Нинова.


На въпрос дали Българска социалистическа партия ще поддържа конституционно болшинство за правосъдна промяна, тя прикани първо да изяснят какво тъкмо желаят да трансформират. „ ПП-ДБ желаят надзор върху основния прокурор, който да се реализира от следствието. Предложението на Крум Зарков и на ГЕРБ, което поддържат, е да се извършва от арбитър от Върховен касационен съд. Христо Иванов желае конституционно болшинство и чуваме гласове от там пък въобще да няма основен прокурор. Нека първо да си изяснят главите какво желаят да вършат със правосъдната промяна, тъй като и това не е правосъдна промяна. Това е борба сред стопански лобита кой да овладее прокуратурата ”, съобщи тя и напомни позицията на Българска социалистическа партия - смяна на двата закона, оставката на основния прокурор, само че това, което се случва сега в прокуратурата с нищо не способства за същинска правосъдна промяна.


„ Тези, които са основали този модел, вместо да натискат „ enter ” на Гешев, натиснаха „ enter ” на взривяването на прокуратурата от вътрешната страна. Това няма да докара до същинска правосъдна промяна ”, безапелационна е Нинова.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР