Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на СОС, каза

...
Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на СОС, каза
Коментари Харесай

БСП отряза Бонев за шефския пост в СОС, няма да прави сглобки на всяка цена

Няма да подкрепим Борис Бонев за ръководител на СОС, сподели ръководителят на БСП-София Иван Таков, представен в прессъобщението. Това е решението на груповите ни управителни органи на национално и градско равнище, уточни той.

Таков разяснява, че решението произтича от поредната им позиция да не вършат обединения или сглобки за непременно да вземат участие в ръководството на Столична община. Разбира се, подготвени сме да беседваме за политики, основани на полезности, с всяка политическа група в СОС, уточни той.

Според Таков изборът на ръководител самичък по себе си е ненужен, в случай че няма единодушие по целите, по които ще работи Столичният общински съвет.

От известието на левицата обаче не излиза наяве дали са склонни да гласоподават друга кандидатура на ПП/ДБ/ " Спаси София ".

Междувременно общински съветници о т ГЕРБ упрекнаха ПП-ДБ в подмолни сделки за управническа сглобка с Българска социалистическа партия и " Възраждане " за председателското място в Столичния общински съвет.

Повод за това бе вчерашния апел на Бонев обединенията в СОС да го поддържат за ръководител на общинския съвет, като изрази вяра, че се надява да получи поддръжка от Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

От ГЕРБ са безапелационни, че непоискани договаряния с ПП-ДБ- " Спаси София " в Столичния общински съвет няма да водят.

Днешната позиция на БСП-София евентуално ще докара до това, че ПП/ДБ/СС да се откажат от кандидатурата на Борис Бонев за началник на СОС и да предложат нова номинация, която да получи нужната поддръжка. Другият вид е новият ръководител на общинския съвет да бъде излъчен от друга групировка.

В новия СОС има представители на 7 обединения и партии - ПП/ДБ/ " Спаси София " е с 23 души, ГЕРБ-СДС- 14, БСП- 9, " Възраждане " - 8, Има Такъв Народ и " Синя София " на проф. Вили Лилков- по 3 и ВМРО- 1.

Следващото съвещание, на което СОС ще направи трети опит за избор на ръководител, е планувано за 20 ноември от 10:00 часа.

Шефът на СОС може да бъде определен с гласовете на най-малко 31 общински съветници. Без този избор съветът не може да стартира да действа и да приема решения.

Нови избори за общински съветници в София ще би трябвало да се проведат, в случай че общинският съвет остане без ръководител в идващите три месеца, сподели кметът на столицата Васил Терзиев след срещата си с премиера Николай Денков, на която изложи целите си.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР