Няма да подкрепим , ако в нея не влязат шестте

...
Няма да подкрепим , ако в нея не влязат шестте
Коментари Харесай

ВМРО писмено: Не подкрепяме конституцията на ГЕРБ, ако не влязат нашите предложения

" Няма да подкрепим, в случай че в нея не влязат шестте точки на Каракачанов ". Това гласи основата на писмена позиция на Вътрешна македонска революционна организация, изпратена до медиите след диалозите в Народното събрание сред двете партии.
Тази решителност не беше казана от представителя на Вътрешна македонска революционна организация в договарянията - зам.-председателя Искрен Веселинов, само че към този момент документално първото изречение на позицията на Вътрешна македонска революционна организация е тъкмо цитираното нагоре!
Накратко, под шестте точки на Каракачанов се има поради следното:
1. Образователен ценз
2. Задължително гласоподаване
3. Гарантирани права и поданство на всеки етнически българин
4. Връщане на наборната работа
5. Гарантиране на фамилията като съюз сред мъж и жена
6. Президентът да има право на законодателна самодейност и искане на избор на съмнение
Какви са в целокупност предложенията, които до момента Вътрешна македонска революционна организация показа –!
Конкретните оферти на Вътрешна македонска революционна организация като текстове, които от партията желаят да залегнат в новата конституция, са следните:
" За опазване и одобряване правилото на националното единение:
Предлагаме планът да има увод, който да утвърждава духа на Конституцията:
Ние, народните представители от Осмото Велико Народно заседание, в устрема си да изразим волята на българския народ,
като разгласяваме верността си към общочовешките полезности: независимост, мир, хуманизъм, тъждество, правдивост и търпимост;
като издигаме във висш принцип правата на личността, нейното достолепие и сигурност;
като осъзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единение на България,
прогласяваме своята решителност да създадем демократична, правова и обществена страна, утвърждаваща националните полезности, обичаи и религия, за което одобряваме тази Конституция.
Гербът на Р България :
Чл. 4 (1) Гербът на Република България е изправен златен коронован лъв на тъмночервено поле във формата на щит. Над щита има огромна корона, прототип на която са корони на български владетели от Втората българска страна, с пет кръста и настрана кръст над самата корона. Щитът е поддържан от два златни короновани изправени лъва, обърнати към щита от лява и дясна хералдическа страна. Те стоят върху две кръстосани дъбови клончета с плодове. Под щита върху трансферирана през краищата на дъбовите клончета бяла лента с трикольорен кант е изписано със златни букви „ Съединението прави силата “.
За поддръжка на грамотната раждаемост :
Чл. 20. (1) Семейството, майчинството и децата са под протекция на страната и обществото.
(2) Държавата поставя особени грижи за поощряване на раждаемостта в сходство с общоприетите за българското общество стандарти за култура, просвета и социализация и за подкрепяне на фамилията, майчинството и децата.
За разширение на пълномощията на президента :
Чл. 56. (1) Право на законодателна самодейност да има всеки депутат, Министерският съвет.
(2) Законопроектът за държавния бюджет се изготвя и внася от Министерския съвет.
(3) Право на законодателна самодейност имат Съдебният съвет на съдиите и Съдебният съвет на прокурорите по закони свързани с действието на правосъдната власт и президента за въпроси, които са свързани с неговите пълномощия.
Чл. 71а. (1) Президентът може да изиска предварително преустановяване на мандата на Министерски съвет и разформироване на Народното събрание, когато реализираната вътрешна или външна политика заплашва националната сигурност или общото развиване на страната.
(2) Правомощието по алинея 1 се упражнява посредством осъществяване на допитване до народа, което се насрочва от президента. Правомощието може да се упражни еднократно за периода на мандата на президента.
(3) Предложението, предмет на допитването, е признато, когато в допитването вземат присъединяване еднакъв или по-голям брой гласоподаватели от тези, които са взели участие на последните парламентарни избори и повече от половината от участвалите в допитването са дали своят вот с „ да “. В този случай президентът назначава служебно държавно управление, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в периода по член 33, алинея 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, дефинира и датата на изборите за ново Народно заседание.
(4) Когато предлагането, предмет на допитването, не е признато, мандатът на президента се приключва от деня на оповестяване на резултатите от допитването. В този случай вицепрезидентът встъпва в длъжността президент и в двумесечен период се създават избори за президент и вицепрезидент.
За правата на българските общности зад граница:
Чл. 128. (1) Български жител е всеки, на който най-малко единият родител е български жител, или който е роден на територията на Република България, в случай че не придобива друго поданство по генезис. Българско поданство може да се придобие и по натурализация.
(3) Лицата от български генезис получават българско поданство по облекчени условия и ред.
Чл. 138. (1) Всеки има право свободно да избира своето местопребиваване, да се придвижва по територията на страната и да напуща нейните лимити. Това право може да се лимитира единствено със закон, за отбрана на националната сигурност, националното здраве и правата и свободите на други жители.
(2) Всеки български жител и лице от български генезис има право да се завръща в страната.
За учебен ценз и наложително гласоподаване:
Чл. 145. (1) Гражданите, навършили 18 години и придобили наложителното учебно обучение, като се изключи поставените под забраняване и изтърпяващите наказване отнемане от независимост, имат право и цивилен дълг да избират държавни и локални органи и да вземат участие в допитвания до народа.
За отбрана на фамилната институция от джендър офанзивите:
Чл. 149. (1) Бракът е непринуден съюз сред физическо лице от мъжки пол и физическо лице от женски пол. Законен е единствено гражданският брак.
Вариант 2 - Бракът е непринуден съюз сред физически лица от друг биологичен пол – мъж и жена. Законен е единствено гражданският брак.
За обвързване на правата със обвързване за обучение и социализация:
Чл. 156. (1) Всеки има право на обучение.
(4) Училищното образование до 16-годишна възраст е наложително и цели реализиране на минималните стандарти за обучение, за притежаване на български език, за образование и за социализация.
За наложителна военна работа:
Чл. 162. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български жител. Измяната и измяната към Отечеството са най-тежки закононарушения и се санкционират с цялата суровост на закона.
(2) Условията и редът за осъществяването на доброволната и наложителната военна работа се уреждат със закон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР