Няма да отделям много време на нейното преживяване. Дестинацията й

...
Няма да отделям много време на нейното преживяване. Дестинацията й
Коментари Харесай

Не, София не е никак лоша за туристи, противно на претенциозни британци, дошли в кофти сезон

Няма да отстранявам доста време на нейното прекарване. Дестинацията й е определена на сляпо и не е останала изключително удовлетворена.

 

Като българи, доста елементарно можем да се впуснем в това да разбираем всичко неверно в столицата си, да разбираем по какъв начин на Запад е доста по-добре, само че истината е, че София е превъзходен град за туристи, изключително от Западна Европа. 

 

Архитектурата е друга, факт. У нас няма здания във виенски жанр, няма красиви италиански стенописи и големи катедрали, тъй като историята не ни е отредила да сме от онази част на света. Но в Будапеща също има “подобни комунистически здания ”. Това, несъмнено, е белег от наличието на комунистическата войска и в двете страни. Разликата е, че Унгария е направила музей, в който признава зверствата, а ние мълчим за тази част от историята си и пазим монумент, повдигнат в сърцето на София, който уважава Червената войска като “армия освободителка ”. Уви, това е надалеч от истината. 

 

Градският превоз в София е добре обвързван и на ниска цена.

 

Да, спорно мнение, поради купищата неуредици, резултат от работата на Столичната община под вещото управление на Йорданка Фандъкова, градският превоз в София е добър. Да, има доста проблеми, само че тях ги знаем единствено ние, които живеем всеки ден с тях. Можем да се оплачем от нередовното разписание, само че за един екскурзиант се желае да стигне оптимално елементарно от точка А до точка Б и то на добра цена. Столичният градски превоз е извънредно на ниска цена и за разлика от доста страни в Западна Европа, не таксува пасажерите за изминато разстояние, както да вземем за пример е в Мадрид. 

 

Да, в София има джебчии. Но българската столица е доста надалеч от най-големите такива в Западна Европа. Барселона да вземем за пример има голям проблем с дребните крадци в парковете на каталунския град, а от полицията не могат (по-скоро не искат) да решат казуса. Краде се изключително доста на всички места в Европа, тъй като потокът от туристи не е по никакъв начин дребен, а секунда нехайство на чужденец може да докара до огромна облага за престъпен индивид.

 

Храната в България е вкусна. Това може да го удостовери всеки, който е опитвал шопска салата, която прочее наскоро попадна в челна ранглиста на за най-хубавите салати в света. Според същото издание родната кухня е на 28 място в света. 

 

Всичко в България е извънредно на ниска цена. 

 

Не се изненадваме, когато всяко лято родното Черноморие е залято от английски туристи. Евтиният алкохол притегля червендалестите британци и това е реалност. Слънчев бряг е един от курортите, които попада в (не изключително приятни) задгранични публикации и то съвсем всяка година. 

 

България и София имат какво да предложат на туристите. И това не е потупване по рамото нито за Министерството на туризма, което няма изключително положителни акции за привличане на туристи у нас, нито за Столичната община, която не прави изключително доста за личните си жители. Това е реалност, споделян от доста чужденци, докоснали се до страната ни. Познавам хора от Западна Европа, които са избрали да живеят тук, тъй като им харесва доста повече. Познавам и такива, които са се прибирали в София неколкократно, тъй като българската столица ги е впечатлила и са решили, че има какво още да видят. 

 

Така че дано не изпитваме подобен позор от обикновен взор на претенциозна британка, пристигнала у нас в неуместно време, без каквото и да било изследване за положителните места за хранене и да помислим, че в действителност София не е по никакъв начин неприятна за туристи. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР