Няма да напусна поста си на евродепутат, защото получих подкрепата

...
Няма да напусна поста си на евродепутат, защото получих подкрепата
Коментари Харесай

Петър Витанов: Не могат да ни заглушат със спиране на микрофоните, борбата за голямото ляво обединение ще продължи

Няма да напусна поста си на евродепутат, тъй като получих поддръжката освен на хора от партията, само че и на такива отвън нея, както и на огромното политическо семейство на социалистите, където бях признат за пълновръстен член с единогласие и овации. Това заяви Петър Витанов в предаването „ Тази заран “ на bTV. Преди броени дни той бе препотвърден като член на втората по величина група в Европейския парламент – на Социалистите и демократите (S&D), както и като началник на Делегацията на българските социалисти.
„ Не се усещам изключен от Българска социалистическа партия, тъй като имаше огромна имитация и операция на резултата. Но по-важното е, че няма по какъв начин да ми лишават това, което усещам – моята принадлежност към тази партия. Те си мислят, че когато ни спрат микрофоните, ще бъдем заглушени “, разяснява Петър Витанов.

Според евродепутата последният конгрес на партията и метода, по който се провел, е бил следващото доказателство, че управлението на Българска социалистическа партия не желае в партията да има разнообразни отзиви от това на лидерката.
„ Искат да изключат всички инакомислещи. Ние желаеме да консолидираме целия ляв избор, а спирачката пред тази консолидация е сегашното управление. Твърдят, че са изрязали „ цирея “, само че по-скоро минаха през една лоботомия и са тръгнали към евтаназия. Но съм уверен, че по-късно управление няма кой да спре обединяването на българското ляво “, счита евродепутатът.
Петър Витанов се притеснява, че не са положителни вероятностите за Българска социалистическа партия в идващите избори.

„ Превърнали сме се в брокерска партия, която се чуди към кого да се прилепи в бъдеща коалиция. Очаквам нов срив в резултата на Българска социалистическа партия. Процесите, които стават в партията са доста по-дълбоки. Не е казуса нито в хартиената бюлетина, нито в президента, нито в служебния кабинет, нито във вътрешната позиция, снега или слънцето, казусът е, че няма път за на никое място “, счита Петър Витанов.
„ Критикувам хора, които са узурпирали сега управлението на партията. Но в мен няма реваншизъм. Не съм очаквал те да са лъвове. Някои са решили да стоят като високоговорители, които да възпроизвеждат тезите на председателката, с цел да станат депутати. Ние имаме доста по-големи цели и те са да обединим българското ляво “, сподели още той.
Според Петър Витанов е изгубена вярната посока и това е главната причина гласоподавателите да не припознават Българска социалистическа партия като своята партия.
„ За българските социалисти не е проблем джендъра, който гоним по ефира. Проблем е, че хората не могат да намерят пари за частни уроци след 7-ми клас, тъй като образованието се оказва скъпо начинание. Не може да е проблем и българският лев, в изискванията на валутен ръб. Проблемът е за какво олигархът и работещият на минимална заплата заплащат идентични налози. Автентичните български социалисти имат напълно различен дневен ред “, сподели още той.
Петър Витанов заяви, че не мисли за нов план, а задачата остава „ огромно ляво обединяване “. По думите му то ще е допустимо, когато Българска социалистическа партия се раздели със настоящето си управление.
Евродепутатът удостовери, че става част от Германската социалдемократическа партия. Нарече този акт алегоричен, до момента в който бъде върнат в Българска социалистическа партия.
Витанов разяснява и последната покруса, в която мигранти починаха в камион, транспортирани незаконно от трафиканти.
„ Не би трябвало една страна да бъде оставяна да се оправя сама с подобен световен проблем като миграцията. Хората идват, с цел да търсят по-добър живот, с цел да избягат от войната, тъй че всяка помощ от Европейски Съюз е безусловно нужна. За страдание всичко, което се случва не ни оказва помощ за влизането в Шенген, а ще ускори сериозните гласове “, разяснява той.
„ Не могат да бъдат оставени сами страните, които са на границите на Европейски Съюз и тук не става въпрос единствено за пари. Основата на Европейския съюз е солидарността. Не може българските служители на реда да пазят сами с гърдите си европейската граница. Трябва да има съпричастност, взаимност, схващане “, сподели още Витанов.
 
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: 

 
20 Фев 202327820 Фев 202331120 Фев 202327120 Фев 202346120 Фев 2023142920 Фев 2023244КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231083007 Фев 2023139020 Фев 20236018 Фев 2023672
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР