Няма да ме изненада Продължаваме промяната и ГЕРБ да управляват

...
Няма да ме изненада Продължаваме промяната и ГЕРБ да управляват
Коментари Харесай

Буруджиева: Сигурно е, че Гешев ще погне досегашното правителство

" Няма да ме изненада " Продължаваме промяната " и ГЕРБ да ръководят дружно, защото това се следи в десетки западни страни. Дали ще се случи в България обаче, леко съм скептична. "

Тази теза изрази в ефира на Българска национална телевизия политологът доцент Татяна Буруджиева. По думите ѝ крачка напред към излизане от тази серпантина от избори, която продължава към този момент две години, е да се издърпат обратно " персоналните прищевки ".

По тематиката с предизборните и следизборните обединения, политологът разгласи:

" Не може да вкарваш Българска социалистическа партия и Демократична България в една и съща коалиция и да очакваш покачване на резултата за която и да е от двете обединения. Техните гласоподаватели поотделно се водят от разнообразни полезности, колкото и сполучливи да са били дружно в едно и също ръководство ", сподели тя.

" Виждаме по какъв начин " смяната " се мъчи във връзка с основния прокурор Иван Гешев да вземем за пример - революциите се оправят с персоните, които не ти харесват, до момента в който в случай че искаш промяна, то ще търсиш компромиса ", разгласи тя.

По мотив риториката на Политическа партия за идните избори тя разгласи, че за разлика от предишното лято, когато Кирил Петков и Асен Василев бяха във властта и са били приветливи и одобрявани от хората, то настоящето лято към този момент е много по-различно:

" На тези избори няма да е толкоз елементарно, за разлика оттогава, когато обясняваха, че ще преборят мафията, че са с особеното образование и така нататък - в този момент към този момент това са хора, за които обществото има мнение. В този смисъл акцията ще реши всичко - разказът ще е значим ", разгласи Буруджиева и акцентира, че това държавно управление се е пробвало оптимално да употребява страха с лозунга " в случай че не сме ние, ще се срути всичко ".

Политологът направи и забавна прогноза по отношение на това дали Прокуратурата ще повлияе на изборния развой:

" Според мен Гешев няма въобще да се намеси в изборите и ще изчака те да свършат. Има си цялостен мандат за това да прави следствия, тъй че би трябвало да има търпението. Че ще ги погне (бел.ред. досегашните управляващи), това е безусловно несъмнено. Все отново Конституционния съд два пъти ги подхвана точно заради тази им липса на юридически потенциал да си изпипват нещата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР