„Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция

...
„Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция
Коментари Харесай

Нинова за АЕЦ “Белене“: Ще вземем най-доброто политическо решение след експертната оценка

„ Няма да разясня думите на министър-председателя, ще разясня нашата позиция и най-много текста от съдружното съглашение, на което ние държим. “ Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова пред публицисти от коридорите в Народното събрание, по отношение на АЕЦ “Белене “. „ Ние сме лоялни съдружни сътрудници, политически правилни “, сподели още тя.

„ В съглашението написа, че експертен екип ще оцени опциите за създаване на нова нуклеарна мощ или в Белене, или на площадката в Козлодуй, като реши икономическите и финансовите параметри, кое е по-добро за България и за българския народ и тогава ще вземем политическото решение “, изясни Нинова, като добави, че от Българска социалистическа партия държат само да се съблюдава съдружното съглашение.

По думите ѝ напрежението към тематиката е пресилено, а разговорът е естествен. „ Това, което съгласно нас би трябвало да се случи, е по-скоро да се свика този експертен състав, всяка партия да даде специалисти и те да създадат най-хубавото предложение за България, което ние по-късно политически да обсъдим и да вземем като решение “, съобщи министър Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР