Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция

...
Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция
Коментари Харесай

Нинова: Държим единствено да се спазва коалиционното споразумение

„ Няма да разясня думите на министър-председателя, ще разясня нашата позиция и най-много текста от съдружното съглашение, на което ние държим.Това „ напрежение “ е малко пресилено. Диалогът е естествен. С премиера беседваме напълно обикновено по всички тематики. Според нас би трябвало да се свика този експертен състав и те дадат най-хубавото предложение за България “. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова във връзка бъдещето на АЕЦ „ Белене “.

„ Ние сме лоялни съдружни сътрудници, политически правилни. В съглашението написа, че експертен екип ще оцени опциите за създаване на нова нуклеарна мощ или в АЕЦ „ Белене “, или на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ – като реши икономическите, финансовите параметри и кое е по-добре за българския народ. Тогава ще вземем политическото решение “, съобщи Нинова.

По думите ѝ това, на което те държат, е „ само да се съблюдава съдружното съглашение “.

Днес Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излезе с публична позиция, като отговор на думите на премиера Кирил Петков в изявление, в което той назовава плана „ локва “ и счита, че нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй ” биха били по-рентабилни.

Началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова също разяснява тематиката за АЕЦ „ Белене “. Тя съобщи, че има съдружно съглашение, в което е залегнало развиването на нуклеарната ни енергетика. Предстои разбор кой план е по-добър – „ Белене “ или „ Козлодуй “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР