Няма да излезе нищо от делата срещу Баневи, убеден Атанасов

...
Няма да излезе нищо от делата срещу Баневи, убеден Атанасов
Коментари Харесай

Ето колко години затвор чакат Баневи, ако бъдат осъдени

Няма да излезе нищо от делата против Баневи, уверен Атанасов

„ Екстрадицията е общоприета. Няма нищо изключително в осъществяването й. За по-голяма сигурност са били на обособени полети.Това съобщи в „ Здравей, България “ юрист Людмил Рангелов по отношение на вчерашното изгонване на семейство Баневи в България.

С него в студиото бе и журналистът Стефан Ташев. „ Мен малко ме изненада, че желаят да се върнат тук. От юриста им се разбираше, че ще апелират, само че след това са решили да се върнат в България. Това доста ме изненада, написа блиц. Все отново би трябвало да отбележим, че става въпрос за доста бомбастична сума - 1 милиарда Нямам спомен някой в България да е упрекван за такава сума ", призна журналистът.



" Искам да напомня едно сходно бомбастично обвиняване за 250 млн. по същия метод изпрани пари за Венко Кръстев. Досъдебното произвеждане завърши без потвърдени даже и 5 лв.. Тези пари, с цел да бъдат изпрани, първо би трябвало да бъдат добити ", съобщи Рангелов.

" Гешев въпреки всичко сподели, че са открити доста документи, които ги уличават ", добави пък журналистът.

" Прокуратурата не е някаква институция, която се сменя през 2-3 години. 90% от прокурорите са били такива и преди 10-12 години ", сподели Рангелов по отношение на това, че през миналите години не е повдигнато обвиняване на Баневи.

" Очевидно някой не си е приключил работата. Има хора, които са били заплашвани. Хора са оставали поради Баневи без работа и без компенсации. Сега се сещат да търсят. Защо тогава не са търсени? ", запита журналистът.

Рангелов бе запитан какво ще се случи с " Ферарито ", което Баневи са подарили на Барбукови във връзка рожден ден. " Комисията за лишаване на нелегално добито имущество има необятни пълномощия, в това число предписание с имущество на трети лица – т.е. където има подозрение, че са „ подарявани “ неща, за да се прикрие нещо, те също могат да се конфискуват ", отвърна юристът.



" Ако има посока на следствието, която е перспективна, то това е за нелегално владение на оръжие. За другите обвинявания, ще би трябвало да изчакаме години, с цел да разберем ще устоят ли в съда. Ако въпреки всичко ги осъдят за нелегално владение на оръжия, то присъдата е сред 2 и 8 години ", съобщи Рангелов., добавяйки, че по най-тежкото обвиняване пък Баневи ги грозят още сред 10 и 20 години, стига то да бъде потвърдено в съда.

" Хората ги нервира нахалството им. Та те бяха претенденти за президенти. Ако делото не успее, ще е следващото с доста приказки и резултат, еднакъв на нула ", установи за край Ташев.

" Такива прояви и медийна нервност обаче оказват помощ за отклонение на вниманието от проблемите, които има обществото. Битката с олигархите буди благосклонности ", приключи юрист Рангелов...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР