“Няма да издигнем кандидатура за председател на Народното събрание и

...
“Няма да издигнем кандидатура за председател на Народното събрание и
Коментари Харесай

“Продължаваме промяната” няма да издигне кандидат за председател на парламента

“Няма да издигнем кандидатура за ръководител на Народното събрание и ще оставим на идващите по величина парламентарни групи да създадат своя ход “, сподели водачът на парламентарната група на “Продължаваме смяната “ Андрей Гюров пред бТВ.

През предходната седмица ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Възраждане “ и Има Такъв Народ гласоподаваха дружно, с цел да смъкват ръководителя на Народното събрание Никола Минчев от постта му. Повечето представители на тези партии обясниха, че вотът им не е против Минчев, който се справял доста добре, а против държавното управление. В последните дни председателстващ съвещанията на Народно събрание е Мирослав Иванов от “Продължаваме смяната “

“В момента няма никакъв процедурен проблем Мирослав Иванов да извършва тази служба. Има 14-дневен период за избор на нов ръководител. Нищо не постанова бързата промяна, само че въпреки това, при новата обстановка в Народното събрание енормално процедурата да тръгне по своя ред и да се потърси една необятна поддръжка за нов ръководител, който да води Народното събрание “, изясни Гюров.

Ива Митева от “Има подобен народ “, която бе ръководител на Народно събрание в предходните два Народното събрание, сподели, че не желае да се нагърбва с тази работа.

" Ние заставаме твърдо зад личността и професионализма на Никола Минчев и мислим, че ходът, който беше подхванат предходната седмица със свалянето му отпоста, беше извънредно неправилен. Това ще наруши работата и действието на целия парламент в оставащия му живот “, счита Андрей Гюров.

Затова съгласно него вярното решение е да се даде опция на другите парламентарни групи да създадат номинации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР