Няма да има видеонаблюдения по време на изборния ден. Устройствата

...
Няма да има видеонаблюдения по време на изборния ден. Устройствата
Коментари Харесай

Росица Матева за видеонаблюдението на изборите: Устройствата ще се включат след края на изборния ден

Няма да има видеонаблюдения по време на изборния ден. Устройствата ще се включат, откакто завърши изборният ден. Това съобщи зам.-председателят на ЦИК Росица Матева в ефира на Българска национална телевизия. 

Имаме увещание, че устройстава доста елементарно ще се включват. Те няма да бъдат местени, с цел да може бюлетините да се виждат, посочи тя. 

В дребните обитаеми места, където не може да се излъчва онлайн, ще бъде осъществен и запис. Ще бъде снимано и попълването на протоколите, и подписването им. Тези записи също ще бъдат качени. Изборният ден ще наподобява както постоянно до момента. Сега гласоподавателите ще имат опция да изберат дали да гласоподават с хартия, или с машина, уточни Матева. 

" Изборният развой е отговорност на всички участници в него. Той е и отговорност на политическите субекти. Доверието в него се построява мъчно и бързо се разрушава. Призовавам всички да не сътворяваме напрежение. Всички би трябвало да си вършим работата отговорно ", добави зам.-председателят на ЦИК. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР