Няма да има сериозно повишение на цената на бензина и

...
Няма да има сериозно повишение на цената на бензина и
Коментари Харесай

Петролният сектор успокоява: Не чакайте цени над 3 лева

Няма да има съществено покачване на цената на бензина и дизела поради конфликта в Израел. Това съобщи пред bTV Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация (БПГА).
Прочетете още
" Във вчерашния ден, за жалост, още веднъж наблюдавахме повишаване в цената на петрола, и то значително - в границите на 4-5 $. И това се дължи на обстоятелството, че пазарите изпитват боязън този спор да навлезе в по-сериозна фаза, което да докара до ограничение на количествата артикул на международния пазар ", сподели Бенчев.

И предизвести - пазарът само чака, като никой не може да прави прогнози по какъв начин ще се развият нещата. Все отново имало 3 разновидността - нещата да останат както се чака все още - да има сухоземна интервенция в Газа, което би оставило цените същите, вторият - да има война сред две от огромните сили в района - Израел и Иран, което би довело до сериозен скок в цената, а третият и най-лошият вид е да стартира една обща, районна война към границите на Израел.

" Но дано не плашим хората, не чакаме, най-малко все още, някакви ужасяващи стойности на цените на горивата. Чух оня ден, че ще станат над 4 лв. горивата - не, няма да станат. Ако първите два разновидността се осъществят, даже една прокси война сред Иран и Израел да стартира, не чакам цените да минат 3 лв., 3 лв. и няколко стотинки ", оптимист бе Бенчев.

Това са главните упования, няма съображение за боязън, поддържа тезата и икономистът Владимир Сиркаров.  " Но това зависи от това, до каква степен ще се интезифицира напрежението и има разнообразни сюжети. Със сигурност, най отрицателният е пряк спор сред Израел и Иран, което ще има доста съществено икономическо отражение. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР