Няма да има сделка за Брекзит тази седмица, а надеждите

...
Няма да има сделка за Брекзит тази седмица, а надеждите
Коментари Харесай

Сделката за ирландската граница след Брекзит може да се забави


Няма да има договорка за Брекзит тази седмица, а очакванията в Лондон, че министър председателят Тереза Мей ще се върне в Брюксел в четвъртък, бързо отслабват. Това написа в " Тиутър " политическият издател на вестник " Сън " Том Нютън Дън, представен от " Ройтерс " и econ.bg.

Той цитира източник от Демократичната юнионистка партия, която поддържа държавното управление на Мей, да споделя: " Няма да има договорка тази седмица. "

Говорител на партията отхвърли да разяснява дали ще се съблюдава срокът до края на седмицата за договорка за границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия.

Вчера партията съобщи, че няма да одобри съглашение за Брекзит, което да разделя Северна Ирландия от Обединеното кралство.

Заместник-председателят Найджъл Додс съобщи, че сега има единодушие Обединеното кралство да остане единно и че няма да се случи нищо, което да аргументи разделянето му. " Няма да позволим договорка, която отделя стопански или политически Северна Ирландия от Обединеното кралство ", акцентира Додс.

Лидерът на юнионистите Арлийн Фостър, чиято партия понастоящем обезпечава на консерваторите работещо болшинство в Камарата на представителите, уведоми Мей по време на договарянията й в Брюксел, че не може да поддържа планувания от Даунинг стрийт ангажимент Северна Ирландия да остане обвързана с европейските регулации и да няма " твърда " граница сред Англия и Ирландия.

Така в последния миг се провали постигнатата сред Лондон и Европейския съюз договореност да се реши казуса с ирландската граница и да се премине към идната фаза от договарянията за Брекзит.

Говорител на Мей сподели през днешния ден, че министър председателят работи за отключването на договарянията по-късно този месец и макар че би трябвало да се свърши още работа, е реализиран добър прогрес.

Попитан дали е вярна информацията, че няма да има съглашение с юнионистите за границата с Ирландия тази седмица, представителят сподели: " Както министър председателят съобщи по-рано тази седмица, беше реализиран добър прогрес, само че към момента има работа. "

" Продължаваме да работим към постигането на спомагателен прогрес на Съвета на Европейски Съюз по-късно този месец ", добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР