Няма да има сборни групи в детските градини на община

...
Няма да има сборни групи в детските градини на община
Коментари Харесай

Забраняват сборните групи в детските градини в Стара Загора

Няма да има сборни групи в детските градини на община Стара Загора макар понижената посещаемост. В осъществяване заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от 5 март 2020 година в детските заведения е въведен непоколебим медицински надзор на входа - всеки ден децата би трябвало да бъдат проверявани от здравно лице. Засилват се ограниченията за разчистване и стерилизация в пространствата и би трябвало да се правят най-малко четири пъти на ден.
" Молим и родителите да проявят схващане и да не се позволява влизането им в детската градина, отвън приемащите пространства ", прикани Иванка Сотирова, заместник-кмет „ Образование, опазване на здравето и обществени действия “. 
В Центъра за поддръжка за личностно развиване и в Международния юношески център се преустановяват всички занимания за деца и учащи в школите. Дали ще има продължение на грипната почивка за учениците ще зависи от данните на Регионалната здравна ревизия за заболеваемостта в общината.
" Стриктно се съблюдават наредбите на заповедта на кмета Живко Тодоров и на здравния министър Кирил Ананиев ", увери Сотирова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР