Няма да има повишение на цената на олиото и хляба,

...
Няма да има повишение на цената на олиото и хляба,
Коментари Харесай

Хляб и олио няма да поскъпват, но протестите на земеделците продължават

" Няма да има покачване на цената на олиото и хляба, а митингите ще продължат, в случай че настояванията не се удовлетворят ". Около това мнение се сплотиха преработвателите на слънчоглед и зърнопроизводителите. 

Председателят на Сдружението на производителите на растителни масла Яни Янев показа, че новите претенции за въвеждане на лицензионни режими, механизми, които да блокират вноса и квоти, са провокирали нова среща с премиера.

„ Министерството на земеделието не взема решение проблемите. Вече 10 месеца работим със възбрана за импорт от Украйна, никой не завоюва от това, загубихме ние, преработвателите, както и страната. Цената на слънчогледа не падна, а наличностите остават огромни. Трябват ни към 2 млн. тона слънчоглед, а имаме двойно повече в запас. А той не се предлага на пазара или е в дребни партиди.

В момента има към 1 млн. тона слънчоглед, който не знаем по какъв начин и по кое време ще се предлага. Олио на пазара ще има, а определящи ще са интернационалните цени. Ние сме най-големият експортьор с над 900 000 тона ", изясни той пред Нова телевизия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР