Няма да има отстъпка за превозвачите, които протестират срещу намерението

...
Няма да има отстъпка за превозвачите, които протестират срещу намерението
Коментари Харесай

Регионалният министър: Няма да има отстъпка за превозвачите

Няма да има отстъпка за превозвачите, които стачкуват против желанието на държавното управление тежкотоварните коли да заплащат ТОЛ такса за второкласните пътища. Министърът на районното развиване Гроздан Караджов е безапелационен, че новите цени са в полза на българските жители. " Ние сме похарчили пари преди 3 година, когато сме решили да работим с ТОЛ система. Това значи, че който поврежда и най-вече влияе върху пътя, да заплаща. В цяла Европа 2/3 от цената за поддръжка на пътищата се заплаща от тежкотоварните коли ", разяснява Караджов пред Нова тв.

Според районния министъра причините на превозвачите против ТОЛ таксите са несъстоятелни. Той отхвърли опцията за повишаване на питателните артикули, тъй като изчисленията демонстрират, че 20 хляба и 10 кг сирене биха коствали едвам 1 ст. повече поради допълните разноски на превозвачите. Също по този начин земеделската техниха е освободена от заплащане. Караджов не приема и недоволствата от сектора, че към този момент са сключили дълготрайни контракти и смяната в ТОЛ цената ще има отрицателен резултат. " Същият мотив беше употребен и през януари 2020 година Какво не им стигна 2 година да си настроят дълготрайните контракти? Колко време да ги чакаме? Българските жители имат интерес да се случи това, което предлагаме ", безапелационен е министърът.

По отношение на строителството на " Хемус ", Карадажов съобщи, че се чака автомагистралата да е подготвена до 2025-2026 година, което зависи от разплитането на проблема с инхаус договорите, тъй като са сключвани без гаранции. Отсечката Видин-Ботевград пък се чака да бъде пусната с 1 година по-рано от плануваното. В същото време има сериозен проблем пред трасето Велико Търново-Търговище, защото ще би трябвало да се заобиколи цяло ловно стопанство. Това са едни екологични условия, които излизат от всевъзможен разсъдък ", разяснява Карадажов, като добави, че новото планиране и удължаването на пътя ще коства на страната към 30 млн. лв..

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР