Няма да има ново забавяне на заплатите на служителите в

...
Няма да има ново забавяне на заплатите на служителите в
Коментари Харесай

Министър Красимира Стоянова: Няма да има ново забавяне на заплатите на служителите в Летище Пловдив

Няма да има ново закъснение на заплатите на чиновниците в Летище Пловдив. Това даде обещание през днешния ден министърът на превоза и известията Красимира Стоянова отсреща с представители на Федерацията на транспортните служащи към КТ “Подкрепа ”.

Министър Стоянова съобщи, че министерството ще постави всички старания да не стига до ново закъснение на възнагражденията и че за издръжката на летището към този момент са извършени диалози с Министерството на финансите, както и със Съвета на шефовете на аеропорта. Добрата вест е, че към този момент всички прилежащи площи на Летище Пловдив са трансферирани и са в активите на сдружението, заяви Иван Кирилов - ръководител на Федерацията на транспортните служащи към КТ “Подкрепа ”.

На срещата на министър Красимира Стоянова ѝ бе връчена и подписка от 1382-ма железничари с искане да бъдат освободени от украински жители почивните станции на БДЖ, с цел да могат да бъдат употребени от жп служащите.

Тя даде обещание, че ще постави старания за това и базите на Златни пясъци и Приморско към този момент да не се населяват от украинските бежанци, а работещите в БДЖ да имат опцията да възвръщат работната си мощ там.

Иван Кирилов уведоми министър Красимира Стоянова, че ще инициира нова среща, с цел да я запознае с изискванията на труд в БДЖ.

На срещата в Министерството на превоза участваха още Атанас Кръстев - ръководител на СРС “Подкрепа ”-Пловдив, Стефка Байчева - зам.-председател на ФТР “Подкрепа ”, Тони Добрева - ръководител на синдикалната секция на “Подкрепа " в Поделение за товарни транспорти Пловдив и Нонка Маркова - ръководител на синдикалната секция на “Подкрепа ” в Летище Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР