Няма да има локдаун, мерките дават резултат, намаляването на броя

...
Няма да има локдаун, мерките дават резултат, намаляването на броя
Коментари Харесай

Здравните власти се похвалиха, че мерките дават резултат


Няма да има локдаун, ограниченията дават резултат, намаляването на броя на инфектираните е триумф на всички нас. Това разгласи на брифинг през днешния ден здравният министър Стойчо Кацаров. Той събра публицистите, с цел да похвали ограниченията на властта и да ги успокои преди изборите, че никой не възнамерява „ да затваря страната “.

Кацаров, също така, съобщи, че в никакъв случай не е желал да плаши хората, а е разчитал на отговорност и разсъдък на хората. Това е обща задача на всички нас, сподели още министърът.

От към две седмици се следи спад на темпа на повишаване на инфектираните, сподели от своя страна съветникът на министъра проф. Мира Кожухарова. Тя прикани хората да съблюдават ограниченията по същия метод, с цел да може този сполучлив хо надолу да продължи.

На брифинга стана ясно, че са закупени над 180 000 флакона ремдесивир, който е за пациенти с тежка форма на ковид. Стартира и процедура за нови лекарствени артикули против COVID-19, изясни шефът на дирекция „ Лекарствена политика “ в Министерство на здравеопазването доктор Десислава Велковска.

Очаквайте детайлности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР