Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат намаляване

...
Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат намаляване
Коментари Харесай

Кацаров: Няма да има локдаун

Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат понижаване на броя на инфектираните и възстановяване на епидемиологичната обстановка ". Това сподели по време на брифинг служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

" Мерките, които предприехме, с въвеждането на зеления документ преди две седмици, дадоха своя резултат. Ние не сме залагали на страха и не сме се опитвали да плашим хората. Вчера управлението на Министерство на здравеопазването разисква опциите за доставка на нови лекарствени артикули за лекуване на коронавирус заболели “, добави още той.

„ Първата графика демонстрира 14-дневната заболяемост, следейки деликатно ежедневните данни, демонстрира всички пандемични талази, минали досега през България, от 2 седмици в по-голямата част от страната, стартира да спада темпът на повишаване на заболелите. Вече се вижда резултатът, надолу сме от пика. Надяваме се при спазването на ограниченията, да продължим този спад надолу. Броят на приетите в болница хора в България стартира понижаване. Надявам се тази удобна наклонност да се резервира в идващите седмици. Последната вълна е най-интензивната – за качването ни трябваха 13 седмици, може би, за слизане – малко по-малко. Броят на тестваните хора на 1000 души в България – демонстрира внезапно повишаване, изключително след въвеждане на „ зеления документ “. Това е най-сигурният метод за противопоставяне в хода на вълната. Зеленият документ засилва и имунизациите в България. Трайната мярка против пандемията става имунизацията “, разяснява епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

" Над 180 000 флакона от ремдесивир са закупени и употребявани за лекуване на коронавирус пациенти в тежко положение у нас. В България към този момент има доставени и разпределени моноклонални антитела. Изготвени и публикувани са критерии до всички лечебни заведения и все още пациентите се лекуват сполучливо с тях. В момента тече процедура за импорт на лекарствения артикул и на другия производител на моноклонални антитела. Те се ползват интравенозно на пациентите и може да се ползват и на пациенти, които не са приети в болница ", разяснява доктор Десислава Велковска, шеф на дирекция „ Лекарствена политика “ в Министерство на здравеопазването.

" Очаква се при започване на идната седмица ЕМА да издаде позволение за двата лекарствени продукта. Активната работа на ЕМА с водещи специалисти разрешава доста бързо да се прави оценката на лекарствените артикули, само че все още най-вече данни са насъбрани за имунизациите, тъй че на този стадий профилактиката с тях остава главната опция на здравните системи за битка с тази пандемия ", съобщи изпълнителният шеф на ИАЛ магистър-фармацевт Богдан Кирилов.

" Лекарството ще помогне на част от хората, в случай че не са съумели да се имунизират, само че надалеч не на всички. Така че да не се възприема като превратно това, което обезпечава фармацевтичната промишленост ", разяснява Стойчо Кацаров.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/954861965389088
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР