Няма да има коледни добавки към пенсиите тази година, но

...
Няма да има коледни добавки към пенсиите тази година, но
Коментари Харесай

Без коледни добавки към пенсиите тази година

Няма да има коледни добавки към пенсиите тази година, само че се планува трайното им нарастване, сподели министърът на финансите Асен Василев:

" Виждаме, че събираемостта на налозите върви сносно. От друга страна, разходната част също върви сносно. Мисля, че Министерството на районното развиване, най-малко по тяхна поръчка, е напът за първи път да си извърши финансовата стратегия. Така че, както знаете, в бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки. Политиката, която ние следваме, е да има трайни нараствания на пенсиите. С 11% се подвигат пенсиите, заложени в бюджета за следващата година, което значи, че най-ниските пенсии, които сега са на 523 лева, ще получат 50 лв. всеки месец, а не 50 лв. еднократно в годината ".

По мотив настояванията за повече средства от културните дейци, той отговори:

" Парите за театрални изкуства са вдигнати с над 50 млн. лв., парите за музеи, библиотеки и читалища са вдигнати с 28,5 млн. лева, като след среща с представители на тези гилдии са разграничени - половината да минат по настоящия стандарт, който знаете е на кв. метър субсидирана численост, а другата половина да бъдат за действително осъществени действия, като един преход към това да стигнем сега, в който средствата да отиват при тези, които действително работят. Знаете също по този начин, че тази година театралните изкуства създадоха повече, в сравнение с беше заложено в бюджета. Там за всеки билет, който се продаде Министерството на културата, надлежно Министерството на финансите обезпечава ресурса, дава за всеки билет избрана сума от страната за продаден билет. Продадени са повече билети, има повече постановки, надлежно ще получите повече пари дори, в сравнение с им бяха заложени тази година бюджета ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР