Няма да има коледни бонуси за депутатите, заяви във Варна

...
Няма да има коледни бонуси за депутатите, заяви във Варна
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Няма да има коледни бонуси за депутатите

Няма да има коледни бонуси за депутатите, съобщи във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос на „ Труд ”. „ Коледни бонуси за депутатите?! Сега слушам ”, реагира той и дефинира като подправена вест, която се популяризира в обществените мрежи, че народните представители ще получат 6000 лв. към заплатите си за идните празници.

”Благодаря ви, че незабавно можем да опровергаем следващата подправена вест. Няма такова нещо ”, сподели още Цветанов. Той уточни, че няма предпоставки за предварителни избори и такава вероятност е единствено във вижданията на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и на президента Румен Радев, които координират дейностите си. Във връзка с митингите разяснява, че една немалка част от хора са основали условия за блокиране на пътищата и са лимитирали правото на други хора, които отиват на работа или се прибират със фамилиите си.

„ Правителството има управническа стратегия, която е показана още през март 2017 година на предварителните избори и се извършва прецизно. Няма никакви разминавания по тези акценти. И също по този начин мога да кажа, че минималната работна заплата за следващата година става 560 лв. и в края на мандата би трябвало да доближи 650 лв. “, уточни още Цветанов. Той добави, че когато се дискутира тематиката за размера на минималната работна заплата, синдикатите упорстват по-високи приходи, а работодателите не желаят нарастване.

„ Ние обаче изпълняваме уговорката си и продължаваме да усилваме минималната работна заплата. Управляващото болшинство е на мнение, че работодателите би трябвало да покачват приходите на работещите във всяка една сфера “, сподели още ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР