Няма да има дефицит на природен газ в България ако

...
Няма да има дефицит на природен газ в България ако
Коментари Харесай

Няма да има дефицит на природен газ в България

Няма да има недостиг на природен газ в България в случай че от 1 януари Русия спре доставките на газ за Украйна. Това сподели в Раднево министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Според Теменужка Петкова са подхванати всички ограничения и в страната ни не се чака липса. Енергийният министър взе присъединяване в церемонията по предаване за употреба на два нови многокофови роторни багера в " Мини Марица-изток ".

Проектирането и направата на двата нови багера на стойност близо 26 млн. евро и е финансирано със средства от Международен фонд " Козлодуй " и със лични средства на сдружението. Въвеждането в употреба на два нови роторни багера по едно и също време се случва за първи път в историята на сдружението.

България има подписан контракт за доставки на природен газ, българските жители би трябвало да бъдат спокойни, че сходна заплаха няма. Както знаете в нашата енергийна тактика още в края на предходната година ние включихме два доста значими плана, свързани точно със сигурността на доставките, с диверсификацията на маршрутите, източниците за доставка на природен газ.

Това е разширението на газопреносната инфраструктура на територията на България - от българо-турска до българо-сръбска граница и построяването и присъединяване на България в терминала за полутечен природен газ на Александруполис, добави Петкова.

Знаете, че и по двата плана на процедура се работи. По отношение на разширението на газопреносната инфраструктура на територията на България е готово трасето от 11 км от турско-българска граница. Така че хората би трябвало да бъдат спокойни и няма никакъв проблем обвързван с доставките на природен газ, сподели още министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР