Няма да гласуваме за „празен чек” и докато Великобритания държи

...
Няма да гласуваме за „празен чек” и докато Великобритания държи
Коментари Харесай

Курумбашев: Никаква сделка за брекзит без гаранции за правата на българите

Няма да гласуваме за „ празен чек” и до момента в който Англия държи на комерсиално съглашение с Европейски Съюз, то би трябвало да бъдат предпазени и правата на нашите жители. Това акцентира в студиото на „ Лице в лице” евродепутатът от ПЕС/БСП Петър Курумбашев.

Той уточни, че е бил на конгрес на Острова, отдаден на другите възможности на брекзит. По думите му английското общество осъзнава, че великодушните обещания за разцвет при излизане от Европейски Съюз няма по какъв начин да станат действителност и нараства поддръжката за втори референдум.
Многохиляден митинг в Лондон против брекзит (СНИМКИ И ВИДЕО) Протестиращите приканиха за нов референдум
Курумбашев означи, че и лейбъристите не са посочили ясна позиция по тематиката, а водачът им Джеръми Корбин „ беше като че ли повече за брекзит”.

„ Това е неуместно решение и за двете страни – Англия губи достъп до огромен пазар, а Европейският съюз губи доста мощна икономика”, съобщи социалистът.

Той акцентира, че в случай че се стигне до брекзит, би трябвало да се уредят здравните права, достъпът до трудовия пазар и до просветителната система на нашите сънародници. Курумбашев даде образец с таксите в университетите, които може внезапно да се покачат за тези студенти, които не са английски жители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР