Няма да е лесно и няма да се случи безпрепятствено,

...
Няма да е лесно и няма да се случи безпрепятствено,
Коментари Харесай

Георг Георгиев: За гласуване по пощата трябва да има много обществен консенсус

Няма да е елементарно и няма да се случи гладко, тъй като на 4 април има и празници, които чакаме в допълнение да затегнат ограниченията в съответни страни. Вероятно управляващите ще се опитат да управляват скупчването на хора ", разяснява зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Bulgaria on air.

Той уточни, че Министерство на външните работи ще обезпечи нужните средства за стерилизация и отбрана на здравето на гласоподавателите и на членовете на изборните комисии, средства за командировка за изпращаните от България членове на секционни комисии, съобразени с условията на някои страни за наложителен PCR тест и/или карантина.

"Това е спор, който имаше време да бъде извършен на по-ранен стадий. Коронакризата не е от времето на консултациите, тя е разточена повече от година. Да променим толкоз фундаментално изборния закон, че да въведем нов вид гласоподаване, значи да имаме доста необятен публичен консенсус ", съобщи Георгиев.

По думите му има опасения най-много по какъв метод ще бъде обезпечена тайната на вота.

"Не бихме могли нещо толкоз съществено да го вършим преждевременно ", безапелационен бе зам.-министърът на външните работи пред Bulgaria ON AIR.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР