Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните.

...
Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните.
Коментари Харесай

Гешев: Няма да допусна България да бъде сметище! Ще направим, така че бизнесмените, които тровят земята да бъдат осъдени


Няма да допуснем България да бъде бунище, ще осъдим отговорните. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС.

„ Наскоро един политик съобщи, че бизнесът напускал България. Ако тези „ предприемачи “ са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да отпътуват, единствено че преди този момент ще създадем всичко допустимо, да бъдат наказани. Няма да позволи страната ни да бъде бунище! “. Това написа в Туитър основният прокурор Иван Гешев. Коментарът му е по отношение на откритото бунище за боклуци край Червен бряг.

В момента там тече интервенция на Специализираната прокуратура. Открити са сред 30 и 40 тона боклуци, които са заровени в региона на бивше Трудово-кооперативно земеделско стопанство. Предполага се, че нелегално заровените боклуци са свързани с компании на предприемачите братя Бобокови. За това приказва и фактът, че на място участва наблюдаващият прокурор по следствието, в което те са обвинени дружно с някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Експерти откриват по кое време и по какъв начин са заровени боклуците, както и от кое място са доставени. Открити са дребни пластмасови гранули, евентуално от батерии.



 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР