Няма да бъдат затваряни повече градове и населени места, нито

...
Няма да бъдат затваряни повече градове и населени места, нито
Коментари Харесай

Здравният министър увери: Без повече КПП-та и затваряне на градове

Няма да бъдат затваряни повече градове и обитаеми места, нито да се поставят КПП-та, а най-критичната точка на COVID-19 епидемията у нас е Добрич. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в Кюстендил, където посети многопрофилната болница в града и организира брифинг пред медиите.

" Болницата сега няма потребност от нищо в допълнение, само че сме в подготвеност да осигурим консумативи и дезинфектанти, инсталация ", посочи той. Ангелов даде обещание, че се  обезпечава спомагателен запас – по 1000 лв. на човек, а помощта ще обхване всеки здравен чиновник, който до момента не е бил обзет от финансовите тласъци в битката с COVID-19.

По отношение на спекулациите за КПП-та и наново затваряне на обособени обитаеми места, здравният министър отсече, че това е грозна неистина. " Когато пътувах насам, мой другар, който е хирург, ми изпрати подобен уебсайт. Вчера ми изпратиха още един уебсайт. Следим загрижено цифрите – в осведомителния портал. Нашите решения са основани на общодостъпни данни. Ние нямаме никакво желание да затваряме нито градове, нито да слагаме КПП-та ", разяснява той.

Според Ангелов уеб страниците, които качват такива информация, го вършат целеустремено, с концепцията да всеят боязън и суматоха в тях.

" Критична точка сега е Добрич, където има проблем във връзка с раздеелянето на потоците, както и с обезпечаването на задоволително инфекционисти. Преговаряме с сътрудник инфекционист, който е работил там, с цел да може да се възобнови отделението и да се подписа контракт с НЗОК ", разкри министърът.

Той изричам съболезнования на своя сътрудник кардиолог от Добрич, който загуби борбата със коронавирусната зараза.  Той посочи, че медикът е имал съпътстващи болести.

" Мийте и дезинфекцирайте си ръцете, носете маски в затворени пространства, както и където има скупчване на хора ", прикани още веднъж Ангелов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР